Wij zijn 19 juli tot en met 18 augustus gesloten. ×

Industrie

✔ 100% tevredenheidsgarantie

✔ Producten op maat

✔ Garantie hoog in het vaandel

Hensen Solid Systems is geautoriseerd dealer van Hörmann Industriedeuren. U kunt bij ons terecht voor alle industriële producten van Hörmann. Wij zijn al 20 jaar werkzaam in deze sector en hebben in deze periode de nodige ervaring opgedaan met industriedeuren van diverse merken. Hörmann steekt wat ons betreft met kop en schouders boven de andere merken uit. De kwaliteit van Hörmann industriedeuren is ongeëvenaard en ze voldoen ruimschoots aan de strengste Europese eisen en normen.

Onderhoud, verkoop en montage van industriedeuren

Buiten de verkoop en montage van industriedeuren verzorgen wij ook het benodigde periodieke onderhoud van Hörmann en andere merken industriedeuren. In ons uitgebreide assortiment vindt u industriedeuren in diverse soorten en maten. Lees verder en ontdek de mogelijkheden.

Industriële sectionaaldeuren

Industriële sectionaaldeuren zijn er in allerlei vormen. Voor elke toepassing is er een passende deuruitvoering:

 • Warmte-isolatie en energie besparen – dubbelwandige deuren met stalen panelen
 • Hoge krasvastheid en optimale warmte-isolatie door de standaard DURATEC-beglazing
 • Meer lichtinval – aluminium deuren met beglazing en stalen sokkelpaneel
 • Passend bij moderne architectuur – aluminium deuren met beglazing
 • Maximale transparantie voor etalages – aluminium deuren met grote beglazingsoppervlakken
 • Elegante blikvangers – aluminium deuren met exclusieve beglazing
 • Deur- en geveldesign – aluminium deuren voor bekleding door klant

Industriële sectionaaldeur Parcel/Parcel Walk

De industriedeuren Parcel en Parcel Walk werden speciaal ontwikkeld voor pakketdiensten. Zo kunnen voertuigen met verschillende hoogtes gemakkelijk bij één laad- en losstation worden geladen en gelost. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vrachtwagens en bestelwagens die bij dezelfde deur naar binnen kunnen. Bij Hörmann is het daarbij zelfs mogelijk om loopdeuren zonder drempel in de sectionaaldeur aan te brengen. Zo kunt u gemakkelijk en snel door de deur heen en gaat er niet overbodig veel warme of juist koude lucht verloren.

Geïntegreerde loopdeuren (in de sectionaaldeur)

Bij Hörmann is het mogelijk om loopdeuren zonder drempel in de sectionaaldeur uit te voeren.

Zijdeuren (naar de sectionaaldeur)

Hörmann Garagedeur met bijpassende zijdeur

Hörmann zijdeuren hebben desgewenst hetzelfde aanzicht als de sectionaaldeur. Ook de technische specificaties wat betreft warmte-isolatie en energiebesparing zijn hetzelfde.

Snelloopdeuren

Hörmann snelloopdeuren worden zowel binnen als buiten gebruikt voor het optimaliseren van de verkeersstroom, voor verbetering van de klimaatregeling in gebouwen en voor energiebesparing.

Spiraalroldeuren en Speed-sectionaaldeuren

Deze industriedeuren zijn uitgevoerd met geïsoleerde panelen voor een hoge warmte-isolatie. Door de hoge openings- en sluitsnelheid van de spiraalroldeuren en Speed-sectionaaldeuren worden werkprocessen geoptimaliseerd en logistieke processen aanzienlijk versneld. Afhankelijk van de uitvoering worden de verzinkte, dubbelwandige panelen daarbij in een spiraal of in looprails geleid.

De robuuste stalen panelen van de deuren zijn thermisch van elkaar gescheiden en opgevuld met schuim van polyurethaan. Daardoor profiteert u van uitstekende isolatiewaarden tot wel 0,64 W/(m²·K) en minimaliseert u het energieverlies. Voor de speciale eisen die gelden in de koel- en diepvrieslogistiek zijn snelloopdeuren met een paneeldikte van 100 mm de beste keus.

Hoge snelheden vergen speciale veiligheidsmaatregelen. De oplossing: een standaard lichtscherm, dat beveiligd binnen de zijdelen van de deur is ondergebracht. Hier bewaakt het contactloos het sluitniveau van de deur en wel tot een hoogte van 2500 mm.

Flexibele snelloopdeuren

Binnen- en buitendeuren.

Flexibele snelloopdeuren zijn verkrijgbaar als binnen- en buitendeuren. Deze industriedeuren versnellen werkprocessen en verlagen energiekosten. Dankzij de standaarduitrusting met FU-besturing, veiligheidslichtscherm en SoftEdge-vloerprofiel hebben ze een veilige deurbediening en een lange levensduur. Bovendien zijn flexibele snelloopdeuren onderhoudsarm, eenvoudig te monteren, voordelig in aanschaf en daarmee rendabel in het dagelijks gebruik.

Dankzij de hoge openings- en sluitsnelheid worden warmteverliezen via de deur evenals tocht op de werkplek merkbaar verminderd. Met flexibele snelloopdeuren vermindert u ook bij toepassingen als buitendeur uw energieverlies en tocht. Buitendeuren zijn bovendien bestand tegen grotere windbelastingen.

Verschillende eisen vragen om individuele oplossingen. Hörmann ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor speciale toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor transportinstallaties, de levensmiddelenindustrie, voor hygiënische ruimten, koelzones of voor de beveiliging van machines.

Dockequipment: Docklevellers

Docklevellers zijn verkrijgbaar met scharnierende of telescopische lip. Hörmann docklevellers vormen doordachte oplossingen om het hoogte- en afstandsverschil tussen perron en de laadvloer van de vrachtwagen te overbruggen. Daardoor kan de lading in één enkele horizontale beweging in of uit de vrachtwagen worden gereden. De robuuste staalconstructie met in de lengterichting aangebrachte ondersteuningsprofielen onder het platform, compenseert zelfs bij verschillende beladingen zonder problemen de schuinstand van een vrachtwagenvloer.

De betrouwbare hydraulische unit met twee hoofdcilinders en een cilinder voor de lip is opgewassen tegen alle situaties, eenvoudig te bedienen en vooral veilig. Onze docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de hoofdcilinders. Deze beveiligen de docklevellers feilloos. Dat is belangrijk wanneer een vrachtwagen te vroeg wegrijdt van het platform dat nog belast wordt. Ook voor de docklevellers geldt dat er voor iedere laadsituatie een oplossing op maat is.

Dockequipment: Dockshelters

Hörmann dockshelters beschermen de goederen die moeten worden geladen en gelost tegen weersinvloeden en voorkomen tocht. Daarmee bespaart u op uw energiekosten en voorkomt u ziekteverzuim. Door toepassing van docklevellers zijn ingewikkelde luifels en uitbouwen van laadperrons overbodig.

Hörmann dockshelters met flappen passen zich aan alle vrachtwagenafmetingen aan en zijn daarom universeel bruikbaar. Hoogwaardige top- en frontflappen, gemonteerd op een verzinkt, indrukbaar stalen frame, garanderen een stabiele, flexibele en scheurvaste constructie. Flappen en framedelen worden montagevriendelijk gefabriceerd als afzonderlijke schroefbare elementen. Hierdoor kunnen onderdelen probleemloos en met weinig kosten worden vervangen. Opblaasbare dockshelters en dockseals voor speciale toepassingen maken het omvangrijke programma compleet.

Voorzetsluizen – rondom goed beschermd

Voorzetsluizen worden vóór de hal geplaatst. Dat betekent dat de hal volledig tot aan de buitenmuren kan worden benut. Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding evenals een laadopening met dockshelter. In combinatie met thermisch geïsoleerde Hörmann industriedeuren zijn voorzetsluizen met name raadzaam voor het laden en lossen van temperatuurgevoelige goederen. Daarbij kunnen vrachtwagens onder een hoek van 90° alsook in diverse zaagtand-opstellingen aandocken. Wij leveren voorzetsluizen als afzonderlijk element of in gekoppelde uitvoering.

Inrijcontrole-systemen

Hotelcomplexen, bedrijfstoegangen, evenemententerreinen, openbare terreinen, op welk terrein u ook behoefte aan beveiliging heeft, met ons productassortiment zijn wij uw sterke partner voor inrijcontrolesystemen.

Roldeuren en rolhekken

Hörmann roldeuren en -hekken uit aluminium en staal zijn door hun eenvoudige constructie met slechts enkele componenten zeer rendabel. Ze zijn economisch voordelig, robuust en betrouwbaar. Daarmee zijn het afsluitingen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden altijd weer hun waarde bewijzen. Roldeuren en -hekken nemen bijna geen plaats in boven de dagopening. Ze worden compact opgerold achter de latei. Aan de zijkant en onder het plafond gaat geen nuttige halruimte verloren.

Door de compacte constructie met max. 335 mm benodigde latei-hoogte respectievelijk inbouwdiepte, is het RollMatic rolhek bijzonder geschikt voor winkelafsluitingen met beperkte ruimte.

Brandwerende deuren

Brandwerende schuifdeuren zorgen voor een betrouwbare objectbescherming. Voor alle objecten levert Hörmann een schuifdeuroplossing in een één- of tweevleugelige uitvoering. Deze worden afgestemd op de veiligheidseisen van uw sector op basis van brandbelasting, gebruik en bedrijfsrisico. De brandwerende constructies zijn getest conform DIN 4102, de kwaliteit wordt continu gecontroleerd door de “Materialprüfanstalt Braunschweig” en ze zijn goedgekeurd door het DIBt. Rookdichte, brandwerende schuifdeuren zorgen voor veilige vluchtroutes. De nooduitgangen zijn bovendien getest conform DIN 18095. Ze worden aanbevolen voor alle zones waar veel personen komen en waar mensen in geval van brand moeten worden beschermd tegen de verspreiding van levensgevaarlijke rookgassen.

Voor een snelle personendoorgang en voor een gemakkelijke doorgang met steekwagens zijn brandwerende schuifdeuren met een loop-/vluchtdeur zeer geschikt. In het algemeen zijn de loop-/vluchtdeuren om brandbeveiligingstechnische redenen uitgerust met een deurdranger met geleidingsrail.

Schuifhekken

Hörmann schuifhekken van stevige stalen profielen worden als compleet element met een openingsbreedte tot 16 m geleverd. Bij schuifhekken die in tegengestelde richting lopen, kan een breedte van 32 m worden bereikt. De constructie is vrijdragend. Het voordeel hiervan is dat er slechts beperkte fundamentwerkzaamheden nodig zijn.

Pendeldeuren

Hörmann Flex-pendeldeuren zijn ontworpen voor toepassing in gebouwen met normaal heftruckverkeer. Deze pendeldeuren worden voor een eenvoudige montage compleet voorgemonteerd geleverd. Dat maakt deze industriedeuren een uiterst flexibele deuroplossing.

Strokengordijnen

Hörmann Flex strokengordijnen zijn uitermate geschikt als voordelige afsluiting van grote halopeningen. De slijtvaste PVC-stroken sluiten goed en gaan alleen over de breedte van het voertuig of de lading open. Daardoor wordt het temperatuurverlies, ook bij intensief verkeer, tot een minimum beperkt. De voortreffelijke doorzichtigheid van de Flex-strokengordijnen verhoogt de lichtinval en reduceert de kosten voor verlichting. In diverse uitvoeringen beschikbaar en geschikt voor toepassing in de levensmiddelensector, in de farmaceutische industrie of in vriescellen.

Garagedeuren voor collectieve garages

Deze industriedeuren zijn er in veel uitvoeringen, maar hebben allemaal dezelfde uitstekende kwaliteit. Onze garagedeuren voor collectieve garages zorgen voor optimale rendabiliteit, duurzame functies en persoonsveiligheid, evenals een extreem zachte deurloop, ook bij hoge frequentie. U heeft bij ons de keuze uit diverse garagedeuren voor verschillende toepassingen:

 • De naar buiten zwenkende kanteldeur N500 is zeer geschikt voor dubbele garages voor particulieren en voor collectieve garages met maximaal 25 parkeerplaatsen.
 • De kanteldeur ET 500 zwenkt bij het openen en sluiten maximaal 40 mm naar buiten en is daarom optimaal geschikt voor collectieve garages die bijvoorbeeld langs een trottoir liggen.
 • De constructie van de schuifdeur ST 500 onderscheidt zich door de geringe latei-hoogte.
 • De Speed-sectionaaldeur met microgeprofileerd oppervlak vormt een meerwaarde voor de deuropening en is ook nog zeer snel.
 • Berry kanteldeuren zijn door de robuuste constructie en de ongecompliceerde bediening zeer geschikt voor een veilige afsluiting van parkeerplaatsen in collectieve garages. De verschillende ventilatieopeningen waarborgen een optimale ventilatie.
 • Roldeuren en rolhekken zijn door hun eenvoudige constructie zeer robuust. Door de compacte opwikkeling is weinig bovenruimte nodig. Wanneer er heel weinig ruimte is, is ook buitenmontage mogelijk.

Alle deurtypes bieden samen een enorme verscheidenheid van motieven en de mogelijkheid tot een individuele vormgeving.

Sporthaldeuren

De Hörmann sporthaldeur voldoet aan de ongeval-preventievoorschriften “Scholen” van de wettelijke ongevalleneisen GUV-VS1. Het deurblad werd getest op balcontactveiligheid conform de norm DIN 18032 en gekeurd door het “Forschungs- und Materialprüfungsanstalt für das Bauwesen” (onderzoeks- en materiaalkeuringsinstantie voor de bouwsector) in Stuttgart. De deuromraming bestaat uit stabiele rechthoekige kokers met horizontale versterkingsstijlen en is voorbereid voor deurvulling door de klant. Contragewichten en aanslagdempers zorgen voor een veilige en zeer eenvoudige deurbediening.

Sporthaldeuren worden in het algemeen in de deuropening gemonteerd en sluiten vlak met de binnenwand aan de hal aan. Ze zwenken niet bij het openen en staan in geopende toestand niet in de hal.

Uitgebreid aanbod industriedeuren

Voor het uitgebreide assortiment industriële oplossingen van Hörmann, verwijzen wij u graag naar de site van Hörmann. Wanneer u graag persoonlijk informatie of documentatie van ons wilt ontvangen, kunt u deze aanvragen via de contactpagina op onze website. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies bij het kiezen van de juiste industriedeuren? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0416 – 28 30 61 of een e-mail te sturen naar info@hensensolidsystems.nl.