Industriedeuren algemeen

INDUSTRIEDEUREN

Hensen Solid Systems is geautoriseerd dealer van Hörmann Industriedeuren. Bovendien kunt u bij ons terecht voor alle industriële producten van Hörmann. Wij zijn al 20 jaar werkzaam in deze sector en hebben in deze periode de nodige ervaring opgedaan met diverse merken industriedeuren. Hörmann steekt wat ons betreft met kop en schouders boven de andere merken uit. De kwaliteit van Hörmann industriedeuren is ongeëvenaard en ze voldoen ruimschoots aan de strengste Europese eisen en normen.

Voor het uitgebreide assortiment industriële oplossingen van Hörmann, verwijzen wij u graag naar de site van Hörmann.

Wanneer u graag persoonlijk informatie of documentatie van ons wilt ontvangen, kunt u deze aanvragen via de pagina contact op deze website.

 

ONDERHOUD

Buiten de verkoop en montage van industriedeuren verzorgen wij ook het benodigde periodieke onderhoud van Hörmann en andere merken industriedeuren.

 

ASSORTIMENT

 • Industriële sectionaaldeuren
 • Industriële sectionaaldeuren Parcel/Parcel Walk
 • Geïntegreerde loopdeuren
 • Zijdeuren
 • Snelloopdeuren
 • Spiraalroldeuren en speed-sectionaaldeuren
 • Flexibele snelloopdeuren
 • Dockequipment: Levelers, shelters, voorzetsluizen
 • Inrijcontrolesystemen
 • Roldeuren en rolhekken
 • Brandwerende deuren
 • Schuifhekken
 • Pendeldeuren
 • Strokengordijnen
 • Garagedeuren voor collectieve garages
 • Sporthaldeuren
industrie sectionaal
Ind sectionaal 2

Industriële sectionaaldeuren

Voor elke toepassing is er een passende deuruitvoering:

 • Warmte-isolatie en energie besparen – Dubbelwandige deuren met stalen panelen
 • Hoge krasvastheid en optimale warmte-isolatie door de standaard DURATEC-beglazing
 • Meer lichtinval – Aluminium deuren met beglazing en stalen sokkelpaneel
 • Passend bij moderne architectuur – Aluminium deuren met beglazing
 • Maximale transparantie voor etalages – Aluminium deuren met grote beglazingsoppervlakken
 • Elegante blikvangers – Aluminium deuren met exclusieve beglazing
 • Deur- en geveldesign – Aluminium deuren voor bekleding door klant
Parcel Walk Van illustration

Industriële sectionaaldeur Parcel/Parcel Walk

De industriedeuren Parcel en Parcel Walk werden speciaal ontwikkeld voor pakketdiensten. Zo kunnen voertuigen met verschillende hoogtes (zoals bijv. een vrachtwagen en een bestelwagen) gemakkelijk bij één laad- en losstation worden geladen en gelost.

Industrial-Sectional-loopdeur

Geïntegreerde loopdeuren (in de sectionaaldeur)

Bij Hörmann is het mogelijk om loopdeuren zonder drempel in de sectionaaldeur uit te voeren.

Zijdeur sectionaal

Zijdeuren (naar de sectionaaldeur)

Hörmann zijdeuren hebben desgewenst hetzelfde aanzicht als de sectionaaldeur. Ook de technische specificaties wat betreft warmte-isolatie en energiebesparing zijn hetzelfde.

roldeur

Snelloopdeuren

Hörmann snelloopdeuren worden zowel binnen als buiten gebruikt voor het optimaliseren van de verkeersstroom, voor de verbetering van de klimaatregeling in gebouwen en voor energiebesparing.

snelloopdeuren
snelloopdeuren veiligheid

Spiraalroldeuren en Speed-sectionaaldeuren

Met geïsoleerde panelen voor een hoge warmte-isolatie.

Door de hoge openings- en sluitsnelheid van de spiraalroldeuren en Speed-sectionaaldeuren worden werkprocessen geoptimaliseerd en logistieke processen aanzienlijk versneld. Afhankelijk van de uitvoering worden de verzinkte, dubbelwandige panelen daarbij in een spiraal of in looprails geleid.

De robuuste stalen panelen van de deuren zijn thermisch van elkaar gescheiden en opgevuld met schuim van polyurethaan. Daardoor profiteert u van uitstekende isolatiewaarden tot wel 0,64 W/(m²·K) en minimaliseert u het energieverlies. Voor de speciale eisen die gelden in de koel- en diepvrieslogistiek zijn snelloopdeuren met een paneeldikte van 100 mm de eerste keus.

Hoge snelheden vergen speciale veiligheidsmaatregelen. De oplossing: een standaard lichtscherm, dat beveiligd binnen de zijdelen van de deur is ondergebracht. Hier bewaakt het contactloos het sluitniveau van de deur en wel tot een hoogte van 2500 mm.

flexibele snelloopdeur

Flexibele snelloopdeuren

Binnen- en buitendeuren.

Flexibele snelloopdeuren versnellen werkprocessen en verlagen energiekosten. Dankzij de standaarduitrusting met FU-besturing, veiligheidslichtscherm en SoftEdge-vloerprofiel overtuigen ze door een veilige deurbediening en een lange levensduur. Bovendien zijn  flexibele snelloopdeuren onderhoudsarm, eenvoudig te monteren, voordelig in aanschaf en daarmee rendabel in het dagelijks gebruik.

Dankzij de hoge openings- en sluitsnelheid worden warmteverliezen via de deur evenals tocht op de werkplek merkbaar verminderd.

Met flexibele snelloopdeuren vermindert u ook bij toepassingen als buitendeur uw energieverlies en tocht. Buitendeuren zijn ook probleemloos bestand tegen grotere windbelastingen.

Verschillende eisen vragen om individuele oplossingen. Hörmann ontwikkelt klantspecifieke oplossingen voor speciale toepassingen, zoals bijvoorbeeld voor transportinstallaties, de levensmiddelenindustrie, voor hygiënische ruimten, koelzones of voor de beveiliging van machines.

dockleveller

Dockequipment: Docklevellers

Docklevellers met scharnierende of telescopische lip.

Hörmann docklevellers vormen doordachte oplossingen om het hoogte- en afstandsverschil tussen perron en de laadvloer van de vrachtwagen te overbruggen. Daardoor kan de lading in één enkele horizontale beweging in of uit de vrachtwagen worden gereden.

De robuuste staalconstructie met in de lengterichting aangebrachte ondersteuningsprofielen onder het platform, compenseert zelfs bij verschillende beladingen zonder problemen de schuinstand van een vrachtwagenvloer.

De betrouwbare hydraulische unit met 2 hoofdcilinders en een cilinder voor de lip is opgewassen tegen alle situaties, eenvoudige te bedienen en vooral veilig. Onze docklevellers zijn uitgerust met automatische noodstopventielen in de hoofdcilinders. Deze beveiligen de docklevellers feilloos. Dat is belangrijk wanneer een vrachtwagen te vroeg wegrijdt van het platform dat nog belast wordt.

Hörmann biedt voor elke laadsituatie de juiste oplossing voor efficiënt laden en lossen. Laat u uitgebreid adviseren door de Hörmann specialist voor dockequipment.

Dockshelters

Dockequipment: Dockshelters

Hörmann dockshelters beschermen de goederen die moeten worden geladen en gelost tegen weersinvloeden, besparen energiekosten, voorkomen tocht en daarmee ziekteverzuim. In combinatie met docklevellers zijn ingewikkelde luifels en uitbouwen van laadperrons overbodig.

Hörmann dockshelters met flappen passen zich aan alle vrachtwagenafmetingen aan en zijn daarom universeel bruikbaar. Hoogwaardige top- en frontflappen, gemonteerd op een verzinkt, indrukbaar stalen frame, garanderen een stabiele, flexibele en scheurvaste constructie. Flappen en framedelen worden montagevriendelijk gefabriceerd als afzonderlijke schroefbare elementen. Hierdoor kunnen onderdelen probleemloos en met weinig kosten worden vervangen. Opblaasbare dockshelters en dockseals voor speciale toepassingen maken het omvangrijke programma compleet.

voorzetsluizen

Voorzetsluizen – rondom goed beschermd

Voorzetsluizen worden vóór de hal geplaatst. Dat betekent dat de hal volledig tot aan de buitenmuren kan worden benut.

Een complete voorzetsluis bestaat uit een bordes met dockleveller, wand- en plafondbekleding evenals een laadopening met dockshelter.

In combinatie met thermisch geïsoleerde Hörmann industriedeuren zijn voorzetsluizen met name raadzaam voor het laden en lossen van temperatuurgevoelige goederen. Daarbij kunnen vrachtwagens onder een hoek van 90° alsook in diverse zaagtand-opstellingen aandocken. Wij leveren voorzetsluizen als afzonderlijk element of in gekoppelde uitvoering.

roadblockers

Inrijcontrolesystemen

Hotelcomplexen, bedrijfstoegangen, evenemententerreinen, openbare terreinen, op welk terrein u ook behoefte aan beveiliging heeft, met ons productassortiment zijn wij uw sterke partner voor inrijcontrolesystemen.

 

rolhekken

Roldeuren en rolhekken

Economisch, robuust en betrouwbaar.

Hörmann roldeuren en -hekken uit aluminium en staal zijn door hun eenvoudige constructie met slechts enkele componenten zeer rendabel. Afsluitingen die tijdens de dagelijkse werkzaamheden altijd weer hun waarde bewijzen. Roldeuren en -hekken nemen bijna geen plaats in boven de dagopening. Ze worden compact opgerold achter de latei. Aan de zijkant en onder het plafond gaat geen nuttige halruimte verloren.

Door de compacte constructie met max. 335 mm benodigde latei-hoogte respectievelijk inbouwdiepte, is het RollMatic rolhek bijzonder geschikt voor winkelafsluitingen met beperkte ruimte.

 

brandwerende schuifdeuren
brandwerende schuifdeuren 2

Brandwerende deuren

Brandwerende schuifdeuren voor een betrouwbare objectbescherming.

Voor alle objecten levert Hörmann al naar gelang brandbelasting, betrouwbare, op het gebruik en de risico’s afgestemde, schuifdeuroplossingen in een 1- en 2-vleugelige uitvoering. De brandwerende constructies zijn getest conform DIN 4102, de kwaliteit wordt continu gecontroleerd door de “Materialprüfanstalt Braunschweig” en ze zijn goedgekeurd door het DIBt. Rookdichte, brandwerende schuifdeuren voor veilige vluchtroutes en reddingsuitgangen zijn bovendien getest conform DIN 18095. Ze verdienen aanbeveling voor alle zones waar veel personen komen, waar mensen in geval van brand moeten worden beschermd tegen de verspreiding van levensgevaarlijke rookgassen.

Voor een snelle personendoorgang en voor een gemakkelijke doorgang met steekwagens zijn brandwerende schuifdeuren met een loop-/vluchtdeur zeer geschikt. In het algemeen zijn de loop-/vluchtdeuren om brandbeveiligingstechnische redenen uitgerust met een deurdranger met geleidingsrail.

schuifhekken

Schuifhekken

Hörmann schuifhekken van stevige stalen profielen worden als compleet elementen met een openingsbreedte tot 16 meter geleverd. Zo kan bij schuifhekken die in tegengestelde richting lopen een breedte van 32 meter worden bereikt. De constructie is vrijdragend. De voordelen: slechts beperkte fundamentwerkzaamheden.

pendeldeuren

Pendeldeuren

De flexibele deuroplossing.

Hörmann Flex-pendeldeuren zijn ontworpen voor toepassing in gebouwen met normaal heftruckverkeer. Deze pendeldeuren worden voor een eenvoudige montage compleet voorgemonteerd geleverd.

H PEND3

Strokengordijnen

Hörmann Flex-strokengordijnen zijn uitermate geschikt als voordelige afsluiting van grote halopeningen. De slijtvaste PVC-stroken sluiten goed en gaan alleen over de breedte van het voertuig of de lading open. Daardoor wordt het temperatuurverlies, ook bij intensief verkeer, tot en minimum beperkt. De voortreffelijke doorzichtigheid van de Flex-strokengordijnen verhoogt de lichtinval en reduceert de kosten voor verlichting. In diverse uitvoeringen, geschikt voor toepassing in de levensmiddelensector, in de farmaceutische industrie of in vriescellen.

Hormann-collectieve-parkeer-garagedeuren
PARKEERGARAGE
PARKEERGARAGE II

Garagedeuren voor collectieve garages

Veel uitvoeringen, één kwaliteit.

Optimale rendabiliteit, duurzame functies en persoonsveiligheid evenals een extreem zachte deurloop, ook bij hoge frequentie, zijn de opvallende kenmerken van de garagedeur voor collectieve garages.

De naar buiten zwenkende kanteldeur N500 is zeer geschikt voor dubbele garages voor particulieren en voor collectieve garages met maximaal 25 parkeerplaatsen.

De kanteldeur ET 500 zwenkt bij het openenen en sluityen slechts maximaal 40 mm naar buiten en is daarom optimaal geschikt voor collectieve garages die bijv. langs een trottoir liggen.

De constructies van de schuifdeur ST 500 onderscheidt zich bovendien door de geringe latei-hoogte.

De Speed-Sectionaaldeur met microgeprofileerd oppervlak vormt een meerwaarde voor de deuropening en is ook nog zeer snel.

Berry kanteldeuren zijn door de robuuste constructie en de ongecompliceerde bediening zeer geschikt voor een veilige afsluiting van parkeerplaatsen in collectieve garages. De verschillende ventilatieopeningen waarborgen een optimale ventilatie.

Roldeuren en rolhekken zijn door hun eenvoudige constructie zeer robuust. Door de compacte opwikkeling is weinig bovenruimte nodig. Wanneer er heel weinig ruimte is, is ook buitenmontage mogelijk.

Alle deurtypes bieden samen een enorme verscheidenheid van motieven en de mogelijkheid van een individuele vormgeving.

sporthaldeur

Sporthaldeuren

De Hörmann sporthaldeur voldoet aan de ongevalpreventievoorschriften “Scholen” van de wettelijke ongevalleneisen GUV-VS1. Het deurblad werd getest op balcontactveiligheid conform de norm DIN 18032 en gekeurd door het “Forschungs- und Materialprüfungsanstalt für das bauwesen”(onderzoeks- en materiaalkeuringsinstantie voor de bouwsector) in Stuttgart. De deuromraming bestaat uit stabiele rechthoekige kokers met horizontale versterkingsstijlen en is voorbereid voor deurvulling door de klant. Contragewichten en aanslagdempers zorgen voor een veilige en zeer eenvoudige deurbediening.

Sporthaldeuren worden in het algemeen in de deuropening gemonteerd en sluiten vlak aansluitend met de binnenwand aan de hal aan. Ze zwenken niet bij het openen en staan in geopende toestand niet in de hal.